Üdvözöljük iskolánk és óvodánk weboldalán!

Világ Legnagyobb Tanórája

A Világ Legnagyobb Tanórája az első nemzetközi oktatóprojekt, amelyen keresztül a gyermekek megismerhetik az ENSZ által 2030-ig meghirdetett fenntartható fejlődés globális céljait. Az idén 2022. október 3. és 7. között megrendezésre kerülő témahét kiemelt témája a 17 globális célból „A minőségi oktatás és a fenntarthatóságra nevelés” volt.
Iskolánk, már a kezdetektől fogva csatlakozott ehhez a nemzetközi oktatóprojekthez. 2022. október 7-én Turóczi Éva tanárnő tolmácsolásában került sor arra a kiselőadásra, melynek célja volt megértetni tanulóinkkal az oktatás hatalmát, életünket megváltoztató befolyását. Tudatosult bennük, hogy a Földön nem mindenki jut egyenlően oktatási lehetőségekhez. Megértették, hogy fontos az iskola, az oktatás szerepének felismerése a fenntartható életmód kialakításában, a fenntartható fejlődés céljainak megvalósításáért érzett elkötelezettség megerősítésében. Megerősítettük tanulóinkban, hogy a felelős, környezettudatos magatartás és életvitel kialakítása érdekében folyamatos tanulásra, aktuális és releváns információkra van szükség.
Bolygónk jövője mindannyiunk felelőssége, ezért a diákoknak az életmódjukban, viselkedésükben, szemléletükben, későbbi munkájukban a fenntarthatósági szempontokat is érvényesíteniük kell.

GALÉRIA