Üdvözöljük iskolánk és óvodánk weboldalán!

Bemutatkozás

Iskolánk a település központjában telephelyként működik. A településen élő gyermekek tanulnak itt 1-8. évfolyamon, évfolyamonként egy-egy osztályban. Tanulóink 98 %-a hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetű gyermek. A családokban sok a munkanélküli szülő, hiszen térségünk is ilyen szepmpontból hátrányosnak mondható.

Iskolai nevelő-oktató munkánkat a hatályos jogszabályok és az intézmény alapdokumentumai alapján végezzük. Folyamatosan javítjuk a szakos ellátottságunkat. Pedagógusaink igyekeznek a tanulók fejlettségi szintjének, egyéni ütemének figyelembe vételével, differenciáltan oktatni. Sok szabadidős tevékenységet szervezünk a gyermekeknek, ahol kifejezhetik kreativitásukat. Művészeti képzés is van iskolánkban, tanulhatnak zongorázni, grafika és színjáték képzés is működik. A művészeti képzés keretein belül is igyekszünk fejleszteni a tanulókban azokat a képességeket, amelyek segítik őket egy sikerrel teli, élménydús képzésben részt venni. Alkotásaikat kiállítjuk, műsoraikat rendszeresen közönség előtt is bemutatjuk. Az iskolai diákönkormányzat is aktívan szervezi mindennapjait, ezeken örömmel vesznek részt a tanulók. 

Iskolánkban egy tornaterem, egy számítástechnika szaktanterem segíti az oktató munkát. Ezen kívül rendelkezésre áll egy fejlesztő szoba, amit zongora oktatásra is használunk. A szünetekben nagy aula áll rendelkezésére a gyerekeknek rossz idő esetén. Udvarunk nem túl nagy, de kiegészíti egy műfűves pálya, ami a focizni vágyók minden igényét kielégíti.

Szeretettel és szakértelemmel neveljük-oktatjuk a ránk bízott gyermekeket.