Üdvözöljük iskolánk és óvodánk weboldalán!

Bemutatkozás

Óvodánk a település központjában helyezkedik el. Előkertjében egy háborús emlékmű látható, mivel az 1900-as évek elején épült ”Leventeotthon”-nak. Nem óvodai célra készítették, de az 1972-es felújítás során a leendő óvodások szüleivel, nagyszüleivel óvodát teremtettünk belőle. Az udvarra fákat, bokrokat ültettünk és fémből, fából készült tornaszereket, játékokat készítettek a szülők társadalmi munkában. Ma már igazi óvodaudvar, ahol a rajzoláshoz, labdázáshoz, tornához szilárd burkolat és füves tér, homokozó, a szerepjátékhoz babaház, csúszda van. Településünkön így egy vegyes életkorú gyermekeket nevelő óvoda működik egy csoporttal. 25 férőhellyel.

Feladatunk a 3-6 éves kisgyermekek nevelése, az egyenlő bánásmód betartása, a gyermeki személyiség folyamatos fejlesztése, az ehhez szükséges személyi és tárgyi feltételek biztosítása.

Csoportunk vegyes életkorú, így a testvérek együttléte is biztosított. Napirendünk folyamatos, az étkezés ideje állandó, időtartama gyermeki igényeknek megfelelően változik. Napközi otthonos óvodánk napi háromszori étkezést biztosít, melyet helyi konyhánkban készítenek el.

Nyitástól- zárásig az óvodában képzett óvodapedagógus foglakozik a gyermekekkel.

Óvodánk olyan természeti környezetben helyezkedik el, ahol az adottságok lehetővé teszik a környező világ megismerését. A Tisza közelsége lehetőséget nyújt, hogy a gyerekek résztvevői legyenek a természeti környezet megismerésének a természet szeretetére, védelmére, felfedezésére neveljük őket.              

GALÉRIA